Защото сме българи (и трябва да си помагаме)

Уважаеми читатели,

Огромна чест е за нас, че държите в ръцете си първия брой на първата печатна медия, посветена на българското в Белгия, Нидерландия и Люксембург – вестник „Нова България”!

Има много причини този вестник да стане факт – и това сме всички ние, които заедно живеем в чужбина и някак сме изградили своя България зад граница – една Нова България.

Замисълът на вестника датира отдавна. Екипът ни е с неутрална позиция по отношение на всякакви политически, религиозни, расови и етнически различия. Вестникът няма нищо общо с каквито и да е политически проекти. Нашата цел е да събираме актуална, полезна и интересна информация за събития, хора и места, тясно свързани с живота ни в чужбина, и да им придадем гласност сред възможно най-голям кръг наши сънародници. Само така ще можем да сме от реална полза един на друг.

Как ще ни познаете? Към момента не съществува печатно издание, което да е толкова близо до проблемите и живота на българите, живеещи в сърцето на Европа. При нас ще намерите отговори на въпросите, които вие задавате. Ние ще предоставяме поле за изява на млади автори и журналисти, ще ви разказваме за българските обекти зад граница, ще ви държим в крак с новостите, ще ви помагаме с компетентни съвети относно правата и задълженията ви в чужбина и много повече… Ще се стараем винаги информацията ни да е достъпна и полезна за хора от всякаква възраст.

Ние вярваме, че да прелистиш вестник, да го препрочетеш, да го запазиш и след време отново да го прочетеш е нещо много ценно. А ако това е български вестник, чувството вече е неоценимо. Ето защо ние, освен обикновен вестник, искаме да създадем един символ на българското зад граница. И сме убедени, че сме готови за това предизвикателство!

Истината е обаче, че без вас, нашите читатели, този проект би бил немислим – вие сте източникът на нашата сила и мотивация. Отворени сме към критики (и похвали), за да може да подготвяме все по-полезни статии и да направим странстването ни в чужбина по-леко.

Приятно четене … и до следващия ни брой! За нас е огромна чест, че сме тук!

nova_bulgaria_logo_black

Прочетохте ли брой 7 на в. "Нова България"?

Четете в новия ни брой: интересни интервюта, правни съвети, помощ при търсене на работа, български събития и още много! Вижте го безплатно тук: http://novabulgaria.eu/broi-7-mart-april/

 

ЗАТВОРИ