Представяме: “Тук-Там”

TT-logo-normal-large_jpegОрганизацията за българи, учили или работили в чужбина

Още от първи брой сме си поставили за цел да ви запознаваме с интересни актуални инициативи за българи с опит в чужбина. Днес на фокус е „Тук-Там“ – общност, сдружение, инициатива или какъвто термин ви е присърце, което свързва българи с опит в чужбина, които вярват в България.

„Тук-Там“ е учредено от 7 вдъхновени млади българи през пролетта на 2008г., туко-що завърнали се от чужбина. Първоначално Тук-Там-овци се събират, за да споделят емоции, впечатления, добре познатия културен шок, контакти и най-вече да срещат нови приятели.

Днес в сдружението членуват над 400 българи с опит и/или образование в чужбина, а по проекти и събития доброволно работят над 40 професионалиста. Ръководството на сдружението е в ръцете на Управителния Съвет, а от 2012г. до днес сдружението има и свой Супергерой – служител на трудов договор в „Тук-Там“.

Оказва се, че българите с опит и/или образование в чужбина имат завидна енергия и wow! идеи, които Тук-Там фокусира в събития и проекти със смисъл.

СЪБИТИЯ И ПРОЕКТИ В БЪЛГАРИЯ

„Тук-Там“ организира множество срещи и нетуркинг събития (веднъж, два или три пъти месечно), за да подпомогне завърналите се българи да се интегрират по-лесно в България и да намерят нови приятели и полезни контакти.

Както техния супергерой Мила Натудова разказва: „Обичаме да споделяме добри вдъхновяващи примери на успешни и щастливи българи и съвместно със “Заедно в час” организираме събитието „Рецепти за успех“. Проектът вече има 15 успешни издания. Зоя Паунова, Соломон Паси, Роман Василев, Маги Малеева, Левон Хампарцумян, Димитър Илиев, Маги Халваджиян са само част от участвалите в събитията до момента. Активно работим и в сферата на академичното ориентиране чрез проекта ни edu.tuk-tam.bg .“

СЪБИТИЯ И ПРОЕКТИ В ЧУЖБИНА

Тук-Там посланиците организират събития за българи извън България, като така им помагат да създават контакти и да си помагат докато са Там (в чужбина), както и да им съдействат с контакт в родината, ако искат да се върнат Тук (в България).

В първия сезон на посланиците на Тук-Там в чужбина са организирани над 50 събития, сред които множество нетуъркинг сбирки, срещи с представили на Европейския парламент, български филмови вечери, както и един много специален и авторски куклен театър!

ФОРУМ „КАРИЕРА В БЪЛГАРИЯ. ЗАЩО НЕ?“

Сдружение „Тук-Там“ съорганизира ежегодно кариерния форум „Кариера в България.Защо не?“. Последното издание събра над 1200 завърнали се и завръщащи се българи, които искат да се реализират тук. На въпроса дали ще се върнат в България, 18% от участниците във форума отговарят категорично да, 56% са се върнали, 25% се колебаят, а едва 1% от анкетираните са заявили, че не смятат да се връщат в родината.

Една от големите цели на форума е да покаже България отвъд митовете за липса на възможности и лоши работни условия и да предостави възможност за информиран избор за лична и професионална реализация в България.

Форумът „Кариера в България“ дава платформа за осъществяване на контакти с водещи български и международни компании от различни сфери и индустрии. Освен изложители, форумът предлага и богата семинарна програма, която включва горещи дискусии,интересни лектори, полезни работилници и обучения, които да помогнат при намирането на работа.

Как можете да станете част от мрежата на Тук-там:

  • Стани наш на tuk-tam.bg
  • Участвай във форума „Кариера в България.Защо не?“
  • Попълни своята лична академична история на edu.tuk-tam.bg
  • Включи се в нашите нетуъркинг събития
  • Подкрепи дейността на Тук-Там с дарение
  • Разкажи за нашата кауза, идеи и проекти на приятелите

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =

Прочетохте ли брой 7 на в. "Нова България"?

Четете в новия ни брой: интересни интервюта, правни съвети, помощ при търсене на работа, български събития и още много! Вижте го безплатно тук: http://novabulgaria.eu/broi-7-mart-april/

 

ЗАТВОРИ