Две хора в Брюксел на 25 април

DSC_0416Какво по-хубаво от голямо българско хоро, извило се не къде да е, ами в столицата на Европа Брюксел? Отговорът е лесен – две големи български хора! И точно това ще се случи след броени дни на 25 април 2015.

Започваме на обяд с голямото българско хоро на Grand Place, организирано вече традиционно от г-жа Кристалина Георгиева. Готови ли сте? Ако все още не сте, прочетете тук какво уникално преживяване ни очаква:

“Кръшно българско хоро се извива на Grand Place на 25 април”

Вечерта продължаваме с традиционното пролетно хоро, организирано от клуб “На хорото в Брюксел”. Ето повече информация за това събитие в съобщението от клуба, което публикуваме дословно:

Здравейте любители на хорото,

Следващата събота е голямото хоро, организирано от клуб “На хорото в Брюксел”. Освен традиционния “хороводен маратон” не пропускайте възможността да се насладите на ревюто на автентични носии от всички етнографски области на България, на мелодиите, изсвирени от нашия гайдар и на срещи с други ценители на българските народни танци.

25 април се очертава като един ден с много хоро- ще започнем на Grand Place в 12 ч на хорото, организирано от г-жа Кристалина Георгиева, и ще продължим от 18 ч. с проявата на нашия клуб в зала Fabry на Културния център на община Woluwe St. Pierre. Облечете носиите(или части от тях) и за двете събития и нека се повеселим заедно и покажем красотата на българския фолклор.

Бихме искали да подчертаем, че става дума за две различни събития и че за второто е необходимо да се снабдите с билет (местата в залата са ограничени).

Пълната информация и подробностите откъде да закупите билети са в прикачения файл. Превели сме го и на френски, така че смело можете да го разпространявате сред ваши чуждестранни приятели, на които бихте искали да покажете що е то български народен танц и носия.

За приятното протичане на вечерта ви призоваваме за щедър кулинарен принос, който да споделите. Ние сме се погрижили за виното и водата.

Не забравяйте и  за инициативата “Прочети и предай по-нататък”- донесете книги на български език, които вече сте прочели и ги подарете да ги прочетат и други, които ще направят същото на следващото хоро….

До следващата събота

Мария Цветкова

От името на клуб “На хорото в Брюксел”

Прикачените файлове можете да намерите тук:

Голямо пролетно хоро- 25 април

horo 25 avril FR

Прочетохте ли брой 7 на в. "Нова България"?

Четете в новия ни брой: интересни интервюта, правни съвети, помощ при търсене на работа, български събития и още много! Вижте го безплатно тук: http://novabulgaria.eu/broi-7-mart-april/

 

ЗАТВОРИ